Sok z marchwi i imbiru. To każdego postawi na nogi. Imbir zawiera biologiczny związek aktywny gingerol, który wchodzi w reakcje z hormonami peptydowymi Angiotensyna I i II, która jest jednym z najbardziej efektywnych regulatorów ciśnienia krwi. Sok z marchwi w połączeniu z imbirem obniża ciśnienie krwi w przypadku kiedy jest za wysokie, co z kolei zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca, udaru czy zawału.
Marchew i imbir
- Protezy kończyn- 5 rzeczy, których prawdopodobnie nie wiesz
- Pieluchomajtki – wstydliwy temat? Wstyd nie podjąć tego tematu! – Podpisz petycję
2 odpowiedzi do artykułu “Marchew i imbir”
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Sok z marchewki ok. ale imbir? Zepsuje całą przyjemność. Tylko dla wytrwałych.
Kwestia smaku 🙂