ZKŁAD AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ
Fundacja IN CORPORE
Zatrudni osoby ze znacznym stopniem niepełnosprawności na stanowisko POMOC KUCHENNA oraz KUCHARZ w wymiarze o,55 etatu.
Dobowa norma pracy: 3 godziny, 51 minut, tygodniowo 17 godzin, 55 minut (z 15 minutową przerwą wliczoną do czasu pracy).
Praca zmianowa: 7.00 – 10.51 oraz godzinna rehabilitacja po pracy, lub 11.00 – 14.51 oraz godzinna rehabilitacja przed pracą.
Codzienna 60-cio minutowa rehabilitacja obejmuje: terapię ruchową i terapię zajęciową
z fizjoterapeutą oraz terapię społeczno-zawodową pod opieką instruktorów zawodu.
Miesięczne wynagrodzenie brutto w kwocie 1,237.50 zł.
ZAZ mieści się przy ul. Tarnowskiej 107 (boczna ulicy Miłocińskiej) – dogodny dojazd autobusami nr 18, 19, 24.
Opis stanowiska pracy POMOC KUCHENNA
- Pobieranie z magazynu surowców i półproduktów do produkcji kulinarnej
- Zabezpieczenie surowców i wyrobów gotowych przed zepsuciem przy wykorzystaniu aparatury chłodniczej
- Sprawdzanie terminu przydatności do spożycia poszczególnych produktów
- Organizowanie stanowiska pracy do obróbki wstępnej (przygotowanie drobnego sprzętu
i urządzeń gastronomicznych do pracy – maszynki do mielenia, krajalnicy) - Obróbka wstępna brudna surowców (sortowanie, mycie i oczyszczanie warzyw, obieranie warzyw, obsługa naświetlacza do jaj, mycie mięsa w młynku do mielenia, formowanie porcji, panierowanie)
- Porządkowanie stanowisk pracy po dokonanej obróbce wstępnej
- Mycie ręczne urządzeń i sprzętu kuchennego
- Mycie naczyń stołowych ręczne oraz obsługa wyparzarki
- Segregowanie zastawy, sztućców, sprzętu kuchennego
- Pomoc w porcjowaniu i wydawaniu posiłków
- Sprzątanie kuchni i innych pomieszczeń
- Utrzymanie w należytej czystości maszyn i mebli kuchennych
Opis stanowiska pracy KUCHARZ
- Pobieranie z magazynu surowców i półproduktów do produkcji kulinarnej
- Odważanie i odmierzanie zaplanowanej ilości surowców i półproduktów
- Sprawdzanie terminu przydatności do spożycia poszczególnych produktów
- Obróbka wstępna brudna surowców (sortowanie, mycie i oczyszczanie warzyw, obieranie warzyw, obsługa naświetlacza do jaj, mycie mięsa w młynku do mielenia, formowanie porcji, panierowanie)
- Porządkowanie stanowisk pracy po dokonanej obróbce wstępnej
- Sporządzanie różnymi technikami i metodami (gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie) potraw i wyrobów garmażeryjnych w oparciu o receptury)
- Użytkowanie sprzętu i urządzeń do sporządzania potraw (kuchnia gazowa, taboret gazowy, piec konwekcyjny, blender)
- Dekoracja, porcjowanie i wydawanie potraw
- Mycie ręczne urządzeń i sprzętu kuchennego
- Mycie naczyń stołowych ręczne oraz obsługa wyparzarki
- Sprzątanie kuchni i innych pomieszczeń
- Utrzymanie w należytej czystości maszyn i mebli kuchennych
Pracownicy wykonują czynności zawodowe w pomieszczeniach zapewniających jak najlepsze warunki osobom niepełnosprawnym, bez barier architektonicznych.
super oferta