Wszystko o pszenicznym brzuchu

William Davis jest autorem ksiązki Wheat Belly, w której rozprawia się z pszenicą, którą wskazuje jako jeden z głównych problemów wielu współczesnych chorób. Jak dowodzi lekarz wielu z jego pacjentów przestał chorować na takie schorzenia jak: nadciśnienie, cukrzyca, choroby serca, migreny, bóle stawów, artretyzm, alergie, gdy tylko wykluczyli pszenicę ze swojej diety.

Jak dowodzi lekarz w ciągu ostatnich 50 lat tradycyjną pszenicę zamieniła w produkt hybrydowy – opłacalny, odporny i wydajny, ale praktycznie bez związku z pierwowzorem. W latach 60. na Zachodzie zaczęto podsycać medialnie strach przed rzekomym przeludnieniem i głodem na świecie. Zwiększoną uprawę zbóż zaczęto przedstawiać jako jedyny ratunek ludzkości, przeciwstawiając ją „szkodliwej” hodowli bydła i produkcji mięsa. Średni plon z hektara jest dziś dziesięciokrotnie wyższy niż jeszcze 100 lat temu.

Obszerne fragmenty wywiadu z dr Williamem Davisem znajdziecie w artykule: PSZENICZNY BRZUCH, czyli nie będziesz zdrowy, dopóki nie odstawisz pszenicy – i to pod każdą postacią

Nie ulega wątpliwości, że dogmat o tym, że „tłuszcze są niezdrowe, a zboża są zdrowe”, będzie jeszcze długo dominował wśród lekarzy. Jednak każdy, kto zapozna się z wyczerpującą argumentacją, którą przedstawiłem w swojej książce, dojdzie do przekonania, że tzw. pszenica nie jest już pszenicą, tylko całkowicie zmienionym wytworem badań genetycznych. Mając tę wiedzę, lekarze zrozumieliby, że wiele powszechnych schorzeń można wytłumaczyć spożyciem tej nowoczesnej „pszenicy” i jej wpływem na organizm człowieka.

Podoba Ci się artykuł? UDOSTĘPNIJ!

Dodaj komentarz

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Czcionka
Kontrast